Marketing stage

Over

Tyre club

Tyre Club is een mobiele bandenservice voor particuliere en zakelijke automobilisten in Nederland. We hebben geen werkplaats, maar werken uitsluitend op locatie. Vanuit bussen, bemand door een Tyre Club monteur, gaan we naar onze klanten toe voor het wisselen, monteren, vervangen en repareren van banden.

De bandenindustrie is traditioneel en weinig klantgericht. Tyre Club wil dit veranderen en richt op de klant, niet de band. Wij gaan daarom voor gemak, het ontzorgen van mensen als het gaat om banden. Ook veiligheid en duurzaamheid zijn belangrijke thema’s voor Tyre Club; veel mensen hebben namelijk geen idee wat de staat is van hun banden. Meer dan 60% van automobilisten in Nederland rijdt rond met een te lage bandenspanning. Tyre Club wil mensen veel meer bewust maken van de noodzaak van periodiek bandenonderhoud.

Klanten van Tyre Club nemen eenmalig een dienst af of worden ‘member’. Members worden op de hoogte gehouden van acties en krijgen korting op onze diensten en nieuwe banden. Daarnaast komen we bij members eenmalig (kosteloos) of periodiek (tegen betaling) langs om hun banden te checken op profiel, spanning en slijtage. Deze bandencheck is voor ons een manier om in verbinding te komen met onze members en ze het juiste advies te geven als het gaat om banden.

Wat ga

je doen

Tyre Club is begin 2020 begonnen en timmert hard aan de weg. Het ontbreekt aan naamsbekendheid en de wens is om de zichtbaarheid te vergroten, zowel offline als online. Daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken en daarom zijn we op zoek naar een stagiair(e) die ons helpt op het gebied van marketing en communicatie.

We willen het komende (half) jaar nieuwe members uit de regio Haarlem en Amsterdam verwelkomen. De strategie is om membership pasjes te distribueren (via mailing en/of flyeren) met als welkomstcadeau een gratis bandencheck. Daarnaast meer zichtbaarheid op straat door op locatie gratis bandenchecks uit te voeren. Dit doen wij al bij Gamma Haarlem en we zoeken meer plekken in Haarlem en Amsterdam.

In het kort komt jouw opdracht op het volgende neer: hoe maken we zoveel mogelijk mensen member van Tyre Club? We hebben hiervoor een aantal ingrediënten, zoals de membership-pasjes of hoe we mensen naar de site kunnen sturen om zich aan te melden. Ook willen we ons huidige klantenbestand inzetten als referral en hebben we grote behoefte aan veel meer content op social media!

Wat vragen we

van jou

 • Je bent bezig met een Mbo- of Hbo-opleiding marketing/sales, bedrijfskunde of iets vergelijkbaars;
 • Jij bent tenminste 32 uur beschikbaar voor een periode van minimaal 5 maanden, startdatum tussen 1 januari en 1 maart;
 • Je pakt eenvoudig de telefoon op en vindt het leuk om klanten te helpen/adviseren;
 • Je vrienden omschrijven jou als een sociaal, competitief en proactief: wachten op taakjes is er niet bij;
 • Doorzettingsvermogen en flexibiliteit zijn belangrijk. Jouw input is veel waard voor de koers die we bepalen. Of we links- of rechtsaf gaan, bepaal jij mede;

Wat bieden we

jou

 • Een start-up omgeving, waar fouten maken mag, als je er maar van leert;
 • Een jong en gemotiveerd team waarin veel ruimte is voor eigen initiatief, gezelligheid en persoonlijke ontwikkeling;
 • Eigen verantwoordelijkheid over jouw opdracht, maar ook voldoende begeleiding vanuit de organisatie;
 • Standplaats Haarlem (Waarderpolder)
 • Stagevergoeding bespreekbaar aan de hand van je niveau;
 • We groeien, dus bij een geslaagde opdracht kunnen we praten over jouw toekomstmogelijkheden;

contactinformatie en

sollicitatieproces

Ben je nieuwsgierig geworden, maar heb je toch nog een vraag? Neem dan gerust contact op met Peter Veldhoven via pv@tyreclub.nl.

Gelijk solliciteren kan natuurlijk ook. Stuur je CV en motivatiebrief naar bovenstaand e-mailadres.

Jouw sollicitatieproces bestaat uit één gesprek waarin je kennis maakt met Peter en Emil om te kijken of er een fit is tussen jou en Tyre Club!

Chat openen
Hi, welkom bij Tyre Club! Kunnen we je ergens mee helpen?