impact banden
op het klimaat

Tyre Club is klimaatpartner

van 'iedereen doet wat'

Weet jij wat de staat is van je banden? Hoeveel profiel je nog hebt? Of je banden op de juiste spanning zijn? Als dat niet zo is, dan ben je niet de enige. Meer dan 60% van alle Nederlanders rijdt rond met een te lage bandenspanning.

Tyre Club zet zich dagelijks in om het bewustzijn rondom banden te vergroten. Daarom zijn wij klimaatpartner van de campagne “Iedereen doet WAT”, zie iedereendoetwat.nl.

Onze werkwijze is erop gericht dat mensen weten wat de impact is van hun banden op het klimaat en verkeersveiligheid.

Het klimaat vraagt om duurzamere mobiliteit. Als jij weet wat de staat van je banden is, dan ben je bewust met verduurzaming bezig. Het juiste profiel, de juiste bandenspanning en geen afwijkende slijtage: versterk vandaag nog de band met je banden!

bandenservice

maar dan duurzaam

Tyre Club helpt om verspilling tegen te gaan. We controleren de staat van je banden, pompen ze op en krijg je een bandenrapport. Klik hier voor meer informatie.

Veel mensen laten zich tijdens de APK overtuigen dat hun banden vervangen moeten worden. Wanneer je niet weet wat de staat van je banden is, is het lastig inschatten of het echt nodig is. Te vroeg vervangen is niet alleen zonde van het geld, het is onnodig dat deze op de afvalberg beland!

Het is onze missie om ervoor te zorgen dat jij altijd weet wanneer het zover is om te vervangen: nooit te vroeg en ook niet te laat: goed voor je portemonnee, voor je veiligheid én voor het klimaat.

Tyre Club organiseert acties om het bewustzijn te vergoten. Eind 2020 zijn we in Haarlem een actie gestart om CO2 te besparen. We helpen inwoners door met onze bakfiets langs te komen en de banden te checken en ze op de juiste spanning te brengen. Klik hier voor informatie over deze actie.

meer over de campagne

'iedereen doet wat'

In september 2019 is de campagne “Iedereen doet WAT” van start gegaan. Deze campagne laat zien dat iedere Nederlander WAT voor het klimaat kan doen.

Voor veel burgers is het namelijk niet de vraag óf ze iets voor het klimaat kunnen doen, maar wát ze kunnen doen. “Iedereen doet WAT” maakt het concreet: neem bijvoorbeeld een keertje de trein naar je werk in plaats van de auto, bespaar energie met radiatorfolie, of koop bewust je eten in, zodat je minder verspilt. Of maak een volgende stap met het energiezuinig maken van je huis.

We staan voor een enorme transitie in Nederland. Om de opwarming van de aarde tegen te gaan en onze wereld leefbaar te houden, moeten we ons aanpassen. De manier waarop wij ons vervoeren, onze huizen verwarmen en ons geld verdienen zal moeten verduurzamen. Iedereen doet WAT is een meerjarige publiekscampagne, met als doel Nederlanders mee te nemen in de energietransitie.

Naast informatie geeft Iedereen doet WAT vooral veel concrete tips over hoe iedereen zijn of haar persoonlijke leven duurzamer kan maken.

Als onderdeel van de campagne “Iedereen doet WAT” starten rijksoverheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties een samenwerking. Partijen buiten de rijksoverheid zijn namelijk vaak beter in staat producten en diensten te ontwikkelen die de consument helpen om duurzame stappen te zetten.

Ook Tyre Club is partner geworden van de campagne “Iedereen doet WAT” en gaat helpen om Nederlanders precies dát duurzame steuntje in de rug te geven. Wil jij ook WAT doen? Kijk dan op iedereendoetwat.nl

Over Tyre club

Tyre Club is opgericht door Peter Veldhoven en Emil Korn. Zij zagen in de herfst van 2019 dat mensen voor bandenservice willen wat ze bij andere producten en diensten ook ervaren: gemak en ontzorging. Met zijn achtergrond als Industrieel Ontwerper heeft Peter een specialisme ontwikkeld om producten en diensten te ontwikkelen die inspelen op klantbehoefte. En met 17 jaar ervaring bij Carglass weet Emil als geen ander wat het betekent om voor je klant net dat extra beetje te doen.

Meer weten? Kom in contact!

Wij vinden het leuk om met je in contact te komen en je meer te vertellen over onze aanpak. Bel of app ons gerust en we leggen je uit waarom wij het verschil maken.

Chat openen
Hi, welkom bij Tyre Club! Kunnen we je ergens mee helpen?