Bandenwissel
& opslag

Andere banden erop?
Zo geregeld!

We komen voor je deur, zodat jij niet naar de garage hoeft om je zomer- of winterbanden te wisselen. Je houdt tijd over, of je nu eenmalig je banden wilt laten wisselen, of jaarrond van het ‘bandengedoe’ af wilt zijn: wij helpen je! Als je wilt, slaan we ook je banden op. Scheelt weer ruimte in de schuur.

Wil je gebruik maken van onze overstapservice? We halen je banden kosteloos op, klik hier voor meer informatie.

Boek je wissel in 3 minuten

Plan hier gemakkelijk online een afspraak voor je bandenwissel. Wij komen naar je toe wanneer het jou uitkomt. Liever telefonisch een afspraak maken? Bel ons op 088 203 7500 of stuur een whatsapp bericht naar 06-48405887. Wij staan voor je klaar!

veilig onderweg, 100% ontzorgd

Dit is hoe het werkt

1. Plan je wissel

Kies een van onze services, een datum en plek die jou uitkomt. Wij komen naar je toe.

2. Daar zijn we

Een kwartier voor de wissel krijg je een berichtje. De monteur wisselt, vervangt of repareert de banden waar je bij staat.

3. Weer de weg op

Binnen 30-60 minuten zijn de banden gewisseld, gemonteerd of gerepareerd. Dan kun jij weer veilig de weg op!

Wat kost een bandenwissel?

De prijs van de bandenwissel hangt af of je een set met velgen wilt wisselen (wielenwissel) of alleen losse banden. Een set banden wisselen met velgen kost eenmalig € 70 en per jaar voor 2 wissels € 110. Indien je ook opslag wenst zijn de kosten voor de jaarservice € 180.

Voor een set banden zonder velgen ben je eenmalig € 110 kwijt en per jaar voor 2 wissels € 200. Met opslag erbij is de totaalprijs € 260 per jaar. De bandenwissel met losse banden kost meer tijd en is daarom duurder; we demonteren en monteren de banden dan bij elke wissel van/op de velg. Daarnaast balanceren we standaard alle banden.

Wanneer banden wisselen?

Een goede vuistregel om van winterbanden naar zomerbanden te wisselen, is bij temperaturen boven de 7°C. Vanaf maart/april begint het weer warmer te worden en dat is dus de beste periode om weer te wisselen naar zomerbanden!

Bij winterbanden is het net andersom. Duikt de temperatuur onder de 7°C is het tijd om de winterset uit de opslag te halen en deze onder de auto te monteren. Het moment om van zomerbanden naar winterbanden te wisselen is meestal vanaf medio oktober.

De meeste Nederlanders wisselen standaard in maart/april, dus het is dan erg druk bij de banden fitters. Bij Tyre Club hebben Members altijd een plek en zijn er geen wachttijden!

Waarom banden wisselen?

Bij Tyre Club raden we altijd af om in de zomer op winterbanden te rijden. In de zomer heb je met winterbanden een langere remweg dan met zomerbanden. Het rubber van winterbanden is niet alleen geschikt voor sneeuw, maar gedraagt zich ook anders bij warmere temperaturen; minder grip en meer slijtage.

Andere services

Top !!

Heel goed en vriendelijk geholpen door Jeffrey. In de winter weet ik jullie weer te vinden . Kan het iedereen aanraden .
- Almere

Profs

Als je nieuwe banden nodig hebt of hulp nodig hebt dit bedrijf doet het perfect en is zeer klantvriendelijk dit is al de 2x dat ik hun om hulp vraag [...]
- Den Haag

Snelle levering thuis tegen aantrekkelijke prijs

Gloednieuwe banden (nog geen maand oud) netjes thuis op de oprit gemonteerd. Keurig gebalanceerd, geen trillingen bij het rijden.
- Amsterdam

Amazing !

Great people, great service and fast, reliable company. Everything work like a charm, 100% recommended. Thank you for your amazing work, Tyre Club.
- Haarlem

Snel, klantgericht en vakbekwaam

Snel, klantgericht en vakbekwaam
- Bussum

uitstekend

Alles netjes, op tijd, nieuwe banden op (zomer)velg en wissel winter naar zomer.
- V

Top service!

Echte vakmensen. Snel, deskundig en netjes. Dit is top!
- Naarden

Innovatieve ervaring!

Voor het eerst deze bijzondere service ervaren, vriendelijk "Professor" monteur die mij ook nog het 1 en ander leerde, dit allemaal aan huis voor een goede prijs! Alsof ik in [...]
- Koedijk

Snelle en vriendelijke service

Last minute wintersport geboekt, alleen de zomerbanden zaten nog onder mijn auto. Alle garages zaten vol natuurlijk en ben Tyre Club tegengekomen op het internet. Het zag er allemaal goed [...]
- Amsterdam

Top

Afspraak makkelijk on-line te maken. Monteur was op tijd. En had de juiste onderdelen mee. Was in ca 30 min klaar. Top dus.
- Amsterdam
Chat openen
Hi, welkom bij Tyre Club! Kunnen we je ergens mee helpen?