Veelgestelde
vragen

Tyre Club biedt 2 typen Bandenwissels, waarbij we kijken of jouw wisselset bestaat uit losse banden óf banden met velgen. Klik hier voor meer informatie over de Bandenwissel.

Een Bandenwissel waarbij je wisselset bestaat uit banden op een velg duurt 30 minuten. Als je wisselset bestaat uit losse banden zijn we 60 minuten bezig. Klik hier voor meer informatie over de Bandenwissel.

We balanceren alle banden die om een velg worden geplaatst. Dus we balanceren standaard een Bandenwissel wanneer de wisselset uit losse banden bestaat. Wanneer je wisselset bestaat uit banden met velgen, dan balanceren we tegen meerprijs. Voor meer informatie over de Bandenwissel klik hier.

Zeker, we slaan je banden graag op. Dit kan in combinatie met ons Bandenwissel jaarpakket. Klik hier voor meer informatie.

Wij plaatsen nieuwe TPMS sensoren wanneer een sensor kapot is. Wij hebben universele TPMS sensoren in onze bussen en deze kosten 59 euro per stuk inclusief BTW.

Sinds 1 november 2014 is elke nieuwe auto standaard voorzien van een bandenspanning-controlesysteem (TPMS). Dit TPMS-systeem is een veiligheidssysteem. Wanneer de bandenspanning in een of meer banden 20% te laag is of als de spanning in een band tot 1,5 bar is gedaald, wordt je gewaarschuwd.

Het systeem signaleert een lekke band al ruim voordat je het zelf in de gaten hebt. Heb je geen lekke band? Breng dan je banden zo snel mogelijk op de juiste spanning

Wanneer de monteur op jouw locatie is aangekomen, belt hij aan en vraagt hij om mee te lopen naar je auto. Na een korte inspectie en het overhandigen van de sleutels kan de monteur aan de slag. Je kan op dit moment gewoon naar binnen en hoeft niet bij de werkzaamheden aanwezig te zijn, het mag natuurlijk wel! Wanneer de monteur klaar is, wordt je weer uitgenodigd voor een korte inspectie en de administratieve afhandeling.

Tyre Club monteert op locatie banden tot 24-inch velg-diameter. Omdat de RunFlat banden hele harde wangen hebben, hebben we meer tijd nodig voor de montage en rekenen we per band een toeslag van 10 euro inclusief BTW.

RunFlat banden zijn speciale banden met een verharde wang waarmee kan worden doorgereden als de band lek raakt. Dankzij de constructie van een RunFlat band is het mogelijk om nog 80 kilometer door te rijden bij een maximale snelheid van 80 km/h.

Wij werken samen met velgherstel bedrijf Tier One, zie www.tieronewheels.nl. Wij kunnen alleen velgen herstellen die niet onder de auto zitten. Het is een ideaal moment om je winter- of zomerset te herstellen wanneer deze in jouw of onze opslag liggen. Voor meer informatie over velgreparatie klik hier.

Tyre Club is actief in een groot deel van Noord-Holland en de Randstad. Steden waarin wij actief zijn momenteel Amsterdam, Amstelveen, Aerdenhout, Bloemendaal, Overveen, Haarlem, Zaanstad, Heemstede, Hoofddorp, Den Haag, Leiden, Oegstgeest, Zandvoort, Wassenaar.

Staat jouw regio er niet bij? Neem contact met ons op, we staan altijd open om ons bereik uit te breiden!

Tyre Club repareert lekke banden op locatie, geheel afhankelijk van de grootte van het lek en waar het lek zit. Meer informatie vind je hier, of bel ons direct op 06-48405887.

Tyre Club neemt je oude banden mee! Wanneer je bij ons nieuwe banden besteld, nemen we zonder meerkosten je oude banden mee, die we recyclen via Granuband.

Je kan bij onze monteur betalen per pin of via Tikkie. Liever vooraf per bank betalen? Dat kan ook!

Wij vervangen banden van 14 tot 24 inch.

Zeker, wij hebben tarieven voor losse montage van banden, bijvoorbeeld als je die online hebt gekocht. Klik hier voor meer informatie.

Wanneer je banden versleten zijn is het tijd  om je banden te vervangen. Wettelijk ben je verplicht om meer dan 1,6 mm profiel te hebben op je autobanden. In het buitenland ligt de grens vaak hoger. Wanneer je richting de minimale diepte gaat is het tijd om je banden te vervangen. Je kan bij ons nieuwe banden bestellen. Met de bandencheck meten we de conditie van je banden en weet je altijd waar je aan toe bent.

Wettelijk ben je verplicht om meer dan 1,6 mm profiel te hebben op je autobanden. In het buitenland ligt de grens vaak hoger. Wanneer je richting de minimale diepte gaat is het tijd om je banden te vervangen. Je kan bij ons nieuwe banden bestellen. Met de bandencheck meten we de conditie van je banden en weet je altijd waar je aan toe bent.

Je kan de diepte meten met een liniaal of bandenprofielmeter. Let op dat je kijkt over de gehele breedte van de band. Soms is de slijtage aan de zijkant meer dan in het midden. Wettelijk ben je verplicht om meer dan 1,6 mm profiel te hebben op je autobanden. Je kan bij ons nieuwe banden bestellen. Met de bandencheck meten we de conditie van je banden en weet je altijd waar je aan toe bent.

Wij doen alleen personenauto’s en bedrijfswagens (busjes). Dus geen vrachtwagens, motoren, scooters en fietsen.

Chat openen
Hi, welkom bij Tyre Club! Kunnen we je ergens mee helpen?