Winterbanden
wisselen & opslag

Winterbanden erop?
Zo geregeld!

Niet meer naar de garage om je winterbanden te wisselen, want wij komen naar jou toe! Of je nu eenmalig je winterbanden laat wisselen, of jaarrond van het ‘bandengedoe’ af wilt zijn: we helpen jou en jij houdt tijd over! Uiteraard slaan we je banden ook op, mocht je dat willen. Is de schuur ook weer leeg.

Member worden en gebruik maken van onze overstapservice? We halen je winterbanden kosteloos op en je krijgt het eerste jaar opslag cadeau! Klik hier voor meer informatie.

Boek je winterwissel in 3 minuten

Plan hier gemakkelijk online een afspraak voor je winterbanden wissel. Wij komen naar je toe wanneer het jou uitkomt. Liever telefonisch een afspraak maken? Bel ons op 088 203 7500 of stuur een whatsapp bericht naar 06-48405887. Wij staan de hele winter voor je klaar!

veilig onderweg, 100% ontzorgd

Dit is hoe het werkt

1. Plan je wissel

Kies een van onze services, een datum en plek die jou uitkomt. Wij komen naar je toe.

2. Daar zijn we

Een kwartier voor de wissel krijg je een berichtje. De monteur wisselt, vervangt of repareert de banden waar je bij staat.

3. Weer de weg op

Binnen 30-60 minuten zijn de banden gewisseld, gemonteerd of gerepareerd. Dan kun jij weer veilig de weg op!

Kosten winterbanden wisselen

De prijs van de winterbanden wissel hangt af of je een set met velgen wilt wisselen (wielenwissel) of alleen losse banden. Een set winterbanden wisselen met velgen kost eenmalig € 70 en per jaar voor 2 wissels € 110. Indien je ook bandenopslag wenst zijn de totale kosten voor de jaarservice € 180.

Voor een set winterbanden zonder velgen ben je eenmalig € 110 kwijt en per jaar voor 2 wissels € 200. Met opslag erbij is de totaalprijs € 260 per jaar. De bandenwissel met losse winterbanden kost meer tijd en is daarom duurder; we demonteren en monteren de banden dan bij elke wissel van/op de velg. Daarnaast balanceren we standaard alle banden.

Wanneer winterbanden wisselen?

Een goede vuistregel om van winterbanden naar zomerbanden te wisselen, is bij temperaturen boven de 7°C. Vanaf maart/april begint het weer warmer te worden en dat is dus de beste periode om weer te wisselen naar zomerbanden!

Bij winterbanden is het net andersom. Duikt de temperatuur onder de 7°C is het tijd om de winterset uit de opslag te halen en deze onder de auto te monteren. Het moment om van zomerbanden naar winterbanden te wisselen is meestal vanaf medio oktober.

De meeste Nederlanders wisselen standaard in maart/april, dus het is dan erg druk bij de banden fitters. Bij Tyre Club hebben Members altijd een plek en zijn er geen wachttijden!

Waarom wisselen naar winterbanden?

Bij Tyre Club raden we altijd af om in de winter op zomerbanden te rijden. In de winter heb je met winterbanden een betere remweg dan met zomerbanden. Het rubber van winterbanden is niet alleen geschikt voor sneeuw, maar gedraagt zich ook anders bij koudere temperaturen; meer grip en minder slijtage.

Andere services

Vlot keurig klantgericht.

. De werkzaamheden en service van Niels zijn boven verwachting. Keurig professioneel werk en vriendelijk.
- Heemstede

Heel goede ervaring

Na mijn belletje ben ik heel goed begeleid ,o.a. goed geholpen bij het zoeken naar het type ban op mijn auto. Ook werd ik goed op de hoogte gehouden van [...]
- Beek en Donk

Helemaal top.

Super netjes geregeld. En heel snel op locatie.
- Zwanenburg

Super snel nieuwe band geregeld

Snel geholpen door vriendelijke klantenservice en super aardige en bekwame Bandenmonteur Emiel.
- Aalsmeer

Geweldig

Maandag contact op genomen. Dinsdag morgen werden mijn banden al vakkundig geleverd en voor mijn deur verwisselt voor winterbanden en voor een zeer goede prijs . Heb gelijk een omwissel [...]
- Volendam

Snelle afhandeling, vriendelijk en fijn dat het gerepareerd ipv vervangen kon worden.

Binnen no time waren de heren van Tyre Club op locatie. Het was even de vraag of de band hersteld kon worden of gerepareerd moest worden. Reperatie bleek mogelijk en [...]
- Amsterdam

vlotte afwerking,

vlotte afwerking in zowel, het maken van een afspraak, het arriveren (gezien de afstand) en het repareren, en advies voor eventueel vervolg
- Weesp

Prima

Dank voor de goede service en meedenken
- Pijnacker

duidelijk, stipt, correct, keurig - prima dus !!!

duidelijk, stipt, correct, keurig - prima dus !!!
- Heemstede

Perfecte service en super vriendelijk!!

Snelle en goede service!!
- Zoetermeer
Chat openen
Hi, welkom bij Tyre Club! Kunnen we je ergens mee helpen?