Winterbanden
wisselen & opslag

Winterbanden erop?
Zo geregeld!

Niet meer naar de garage om je winterbanden te wisselen, want wij komen naar jou toe! Of je nu eenmalig je winterbanden laat wisselen, of jaarrond van het ‘bandengedoe’ af wilt zijn: we helpen jou en jij houdt tijd over! Uiteraard slaan we je banden ook op, mocht je dat willen. Is de schuur ook weer leeg.

Boek je winterwissel voor 8 oktober en ontvang 10% early winterbird korting!

Member worden en gebruik maken van onze overstapservice? We halen je winterbanden kosteloos op en je krijgt het eerste jaar opslag cadeau! Klik hier voor meer informatie.

Boek je winterwissel in 3 minuten

Plan hier gemakkelijk online een afspraak voor je winterbanden wissel. Wij komen naar je toe wanneer het jou uitkomt. Liever telefonisch een afspraak maken? Bel ons op 088 203 7500 of stuur een whatsapp bericht naar 06-48405887. Wij staan de hele winter voor je klaar!

veilig onderweg, 100% ontzorgd

Dit is hoe het werkt

1. Plan je wissel

Kies een van onze services, een datum en plek die jou uitkomt. Wij komen naar je toe.

2. Daar zijn we

Een kwartier voor de wissel krijg je een berichtje. De monteur wisselt, vervangt of repareert de banden waar je bij staat.

3. Weer de weg op

Binnen 30-60 minuten zijn de banden gewisseld, gemonteerd of gerepareerd. Dan kun jij weer veilig de weg op!

Kosten winterbanden wisselen

De prijs van de winterbanden wissel hangt af of je een set met velgen wilt wisselen (wielenwissel) of alleen losse banden. Een set winterbanden wisselen met velgen kost eenmalig € 70 en per jaar voor 2 wissels € 110. Indien je ook bandenopslag wenst zijn de totale kosten voor de jaarservice € 180.

Voor een set winterbanden zonder velgen ben je eenmalig € 110 kwijt en per jaar voor 2 wissels € 200. Met opslag erbij is de totaalprijs € 260 per jaar. De bandenwissel met losse winterbanden kost meer tijd en is daarom duurder; we demonteren en monteren de banden dan bij elke wissel van/op de velg. Daarnaast balanceren we standaard alle banden.

Wanneer winterbanden wisselen?

Een goede vuistregel om van winterbanden naar zomerbanden te wisselen, is bij temperaturen boven de 7°C. Vanaf maart/april begint het weer warmer te worden en dat is dus de beste periode om weer te wisselen naar zomerbanden!

Bij winterbanden is het net andersom. Duikt de temperatuur onder de 7°C is het tijd om de winterset uit de opslag te halen en deze onder de auto te monteren. Het moment om van zomerbanden naar winterbanden te wisselen is meestal vanaf medio oktober.

De meeste Nederlanders wisselen standaard in maart/april, dus het is dan erg druk bij de banden fitters. Bij Tyre Club hebben Members altijd een plek en zijn er geen wachttijden!

Waarom wisselen naar winterbanden?

Bij Tyre Club raden we altijd af om in de winter op zomerbanden te rijden. In de winter heb je met winterbanden een betere remweg dan met zomerbanden. Het rubber van winterbanden is niet alleen geschikt voor sneeuw, maar gedraagt zich ook anders bij koudere temperaturen; meer grip en minder slijtage.

Andere services

Top

Op tijd, snel en kwaliteit
- Rotterdam

Goede ervaring. Snelle service!

Professioneel, snel en handig!
- Amstelveen

Prettige communicatie

Duidelijke prijs en product verwachting. Goede afstemming over planning montage. Nette service op locatie
- Amsterdam

Supersnel geholpen!

In de avond bandenpech gehad en de ochtend erop heeft de Tyre Club mijn auto voorzien van 2 nieuwe banden. De communicatie (ook buiten werktijden) verliep soepel en de vriendelijke [...]
- Lieshout

Goede service

Snel en netjes geholpen. Ik weet wie ik de volgende keer bel als ik een probleem met mijn autobanden heb!
- Amersfoort

Perfecte service

Snel - heldere communicatie en vriendelijke heren die banden verwisselen- informatief
- Naarden

Correct, volledig, snel en duidelijke dienstverlening.

Bij de inventarisatie om wat voor soort band het gaat heeft de medewerker aan de telefoon (Emiel) alle vragen gesteld en indien nodig toelichting gegeven. Dat was erg fijn, want [...]
- Den Haag

Geweldige snelle vriendelijke service

Geweldige snelle vriendelijke service, zeker aan te bevelen
- Den Haag

Ik ben snel, proffesioneel en deskundig geholpen

Bijzonder goede ervaring, mijn banden zijn binnen 4 uur na mijn eerste telefoontje verwisseld voor nieuwe all season banden. Goede toelichting van klantenservice op mijn kritische vragen. Vriendelijke monteur die [...]
- Amstelveen

Top bedrijf.

Ik ben als vrouw op het moment alleen. Mijn man in het buitenland en nog nooit een lekke band gehad met een Tesla. Ze hebben mij zowel telefonisch als op de plaats [...]
- Haarlem
Menu
Chat openen
Hi, welkom bij Tyre Club! Kunnen we je ergens mee helpen?